Emma Muscat (Emma Muscat): Biografi om sångerskan

Emma Muscat är en sensuell artist, låtskrivare och modell från Malta. Hon kallas för den maltesiska stilikonen. Emma använder sin sammetsröst som ett verktyg för att visa sina känslor. På scenen känner sig artisten lätt och tillfreds.

annonser

2022 fick hon möjligheten att representera sitt land i Eurovision Song Contest. Kom ihåg att evenemanget kommer att hållas i Turin, Italien. 2021 vann den italienska gruppen "Maneskin".

Emma Muscats barndom och ungdom

Konstnärens födelsedatum är den 27 november 1999. Hon föddes på Malta. Det är känt att flickan växte upp i en rik familj. Föräldrar uppfyllde sin älskade dotters "rimliga" nycker. Musik spelades ofta i familjens hem. Emma berättar om sin familj:

"Jag kom till musik tack vare min familj. Min mamma och min farfar är pianister. Min bror spelar gitarr väldigt bra. Vi hade alltid en musikalisk atmosfär hemma, och det här inspirerade mig mycket. Jag lyssnade ofta på låtarna av Alicia Keys, Christina Aguilera, Michael Jackson och Aretha Franklin. Klassisk musik var också närvarande i mitt liv.”

Redan tidigt började hon lära sig spela piano och sjunga. Hon valde viljan att behärska det kreativa yrket av en anledning. Eftersom Emma var väldigt liten, klädde hon sig i fashionabla kläder och kopierade sångares och populära artisters framträdanden.

Som tonåring visade hon sin förmåga i sång och koreografi. Något senare komponerade Emma texter och musik. Naturligtvis kan den unga sångerskans debutspår inte kallas professionella, men det faktum att hon hade en talang som behövde utvecklas är uppenbart.

Emma Muscat (Emma Muscat): Biografi om sångerskan
Emma Muscat (Emma Muscat): Biografi om sångerskan

Hon tillbringade timmar med att spela piano. ”När jag spelar piano och sjunger samtidigt känner jag mig fri. Jag är i min värld och jag är inte rädd för någonting. Varje gång jag ska uppträda inför publik känner jag mig som gladast. Jag känner att detta är mitt verkliga kall och jag vill göra det här hela mitt liv, säger sångaren.

Efter att ha fått studentexamen beslutade Muscat att fortsätta sin utbildning. Hon skrev in sig på University of the Performing Arts.

Emma Muscat: kreativ väg

Konstnären fick den första delen av popularitet genom att bli medlem i Amici di Maria De Filippi-projektet. Vid den tiden sändes programmet av Canale 5. Sångerskans chica framträdanden förde henne till semifinal.

I sex månader var hon nöjd med sitt utseende på scenen. Emma Muscat har hittat fans i soliga Italien och Malta. På projektet lyckades hon skapa coola nummer tillsammans med Al Bano, Laura Pausini och många andra.

Skriver kontrakt med Warner Music Italy

2018 skrev hon på ett kontrakt med Warner Music Italy. Samtidigt skedde premiären av debut-EP:n. Albumet hette Moments. Observera att albumet hamnade på topp tio på FIMI-listorna. Utsmyckningen av skivan var verket I Need Somebody.

Som stöd för sitt debutalbum åkte hon på turné i Italien. På Malta uppträdde artisten på Isle of MTV 2018. Ett år senare dök hon igen upp på festivalen och uppträdde på samma plats med kända artister.

Referens: The Isle of MTV är en årlig festival som anordnas av MTV Europe. Det har hållits på Malta sedan 2007, medan tidigare upplagor har hållits i Portugal, Frankrike, Spanien och Italien.

Det var en stor framgång för Emma Muscat att uppträda i en duett med Eros Ramazzotti och operasångaren Joseph Calleia. Artisten värmde också upp publiken innan han dök upp på scenen. Rita Ora och Martin Garrix på Summerdaze.  

Emma Muscat (Emma Muscat): Biografi om sångerskan
Emma Muscat (Emma Muscat): Biografi om sångerskan

Samma 2018 framförde hon tillsammans med rapartisten Shade ett coolt verk Figurati Noi. Förresten, på en dag - låten fick flera miljoner spelningar.

Ett år senare ägde premiären av singeln Avec Moi rum. Även detta samarbete med Biondo var framgångsrikt. Han fick 5 miljoner visningar på en dag. En tid senare uppträdde hon på Seat Music Awards.  

Hon presenterade sedan singeln Sigarette. En månad senare presenterade sångaren den första singeln på italienska. Kompositionen av Vicolo Cieco vände upp och ner på fansens idé om Emma Muscats sångförmågor.

2020 fylldes hennes repertoar på med singeln Sangria (med Astol). Observera att det här spåret var artistens största framgång. Detta arbete gav henne en guldcertifiering från FIMI (Italian Federation of the Phonographic Industry - not Salve Music).

Emma Muscat: detaljer om konstnärens personliga liv

Emma Muscat har ett förhållande med den italienska rapparen Biondo. Deras förhållande varade i över 4 år. Rapartisten stöttar sin flickvän i allt. Från och med 2022 lyckades rapparen släppa flera studio-LP-skivor.

Emma Muscat: Eurovision 2022

annonser

Det nationella urvalet MESC 2022 har avslutats på Malta. Charmiga Emma Muskat har blivit vinnaren. Out Of Sight är kompositionen med vilken hon tänker representera Malta i Eurovision.

Emma Muscat (Emma Muscat): Biografi om sångerskan
Emma Muscat (Emma Muscat): Biografi om sångerskan

"Jag är fortfarande nöjd med gårdagens seger. Tack Malta. Jag lovar att göra mitt bästa och göra dig stolt! Jag skulle vilja tacka var och en av mina fans som gav mig ett så starkt stöd. Jag skulle inte vara här utan dig! Stort tack också till gårdagens domare, som otroligt nog bestämde sig för att ge mig sina 12 poäng! Det finns många grundläggande människor som är en del av mitt otroliga team och jag skulle vilja ta en stund för att tacka dem alla. Tack...”, – skrev Emma Muskat i sociala nätverk.

Nästa Post
Achille Lauro (Achille Lauro): Biografi om konstnären
Tis 22 februari 2022
Achille Lauro är en italiensk sångare och textförfattare. Hans namn är känt för musikälskare som "trivs" från soundet av trap (en subgenre av hiphop som går tillbaka till slutet av 90-talet - notera Salve Music) och hiphop. Den provocerande och flamboyanta sångaren kommer att representera San Marino vid Eurovision Song Contest 2022. I år kommer evenemanget förresten att äga rum […]
Achille Lauro (Achille Lauro): Biografi om konstnären